Valokuvaus

Melkein kaikkihan harrastavat valokuvausta ainakin jossakin määrin. Kuvia räpsitään kännyköillä, pokkareilla, tableteilla, tietokoneiden kameroilla, järkkäreillä… Vaikka millä. Vaikka mistä kohteista. Nykyisin kuvien ottaminen on helppoa, koska epäonnistuneet voi poistaa. Näin ei ollut vielä parikymmentä vuotta, tai edes viisitoista vuotta sitten. Silloin teetätettiin kaikki ne filmirullassa olleet kuvat. Nekin, joissa sormi oli sattunut linssin eteen tai kuvassa olijoilla olivat silmät kiinni. Kyllä nykyisin on helppoa, kun saa valita parhaimmat kuvat kaikkien satojen räpsittyjen otosten joukosta.

Olen itse aina ollut kiinnostunut kuvaamisesta. Peruskoulussa ollessani valitsin valokuvauksen valinnaisena. Siellä kehitettiin valokuvia ja kuvattiin reikäkameralla, jonka valottumista odotettiin tuntikausia. Kaikki tämä oli hyvin mielenkiintoista ja olen edelleen onnellinen, että valitsin kuvauksen.

Parhaimmat kamerat valmistaa Canon. Tästä on ikuista vääntöä, onko se Canon vai Nikon, mutta omasta mielestäni Canon. Canonin tuotteisiin voi tutustua täällä.

Hyvää kesän jatkoa valokuvauksen merkeissä!

canon