Kuorolaulu

Kuorolaulu on todella hauska ja inspiroiva harrastus. Olen itsekin harrastanut sitä nuorempana, ja voisin kuvitella aloittavani taas. Siinä yhteishenki korostuu, ja tunnelma joka yhdessä laulaessa syntyy, on ainutlaatuinen kokemus. On olemassa paljon erilaisia kuoroja, joissa lauletaan eri tyylillä ja tekniikoilla, ja myös keskitytään eri musiikkilajeihin. Kuorossa voi tutustua uusiin ihmisiin ja saada uusia ystäviä, joiden kanssa voi muutenkin harrastaa musiikkia: käydä esimerkiksi festareilla tai aloittaa yhdessä oma bändi. Laulutunneilla kehitetään usein myös laulajan ryhtiä, sisäisiä vatsalihaksia ja tietysti ääntä. Näistä kaikista voi hyötyä myös muissa elämäntilanteissa. Hyvästä ryhdistä on tietenkin hyötyä aina, lihakset eivät kipeydy töissä yhtä helposti ja jaksaa paremmin. Ääntäkin on hyvä osata käyttää oikein, jos esimerkiksi on työssä, jossa pitää puhua paljon. Koko keho hyötyy siis lauluharrastuksesta, ja aiheesta voitkin lukea enemmän tältä sivulta. Suosittelen sitä kaikille kiinnostuneille.