Home / Itsensä kehittäminen / Avoimin mielin kohti uusia haasteita

Avoimin mielin kohti uusia haasteita

Opiskelu kannattaa aina. Mitä ikinä haluatkin opiskella, tai kokeilla, tee se. Se kannattaa. Uusista kokemuksista jää aina jotain käteen, melkein aina oppii jotain uutta ja tärkeää. Uusista kokemuksistaan voi myös kertoa muille ja aloittaa vaikka blogin seikkaluistaan. Vaikka kävisikin kurssin, joka loppujen lopuksi ei ollut sitä mitä odotti, tai ehkä tylsä, niin siitä oppii vähintään sen, että tietää mitä itse haluaa. Tulevaisuutta ajatellen tietää enemmän itsestään; mistä on kiinnostunut, ja mistä ei. Se on hienoa, että Suomessa on paljon erilaisia opistoja, joissa pääsee kokeilemaan uusia asioita, haastamaan itsensä, ja oppimaan uutta. Kansalaisopistoilla on usein todella laaja valikoima kursseista. Jos opiston kurssilehteä, voit varmasti löytää kursseja, joita et edes voisi kuvitella olevan. Opistoissa käytetään mielikuvitusta ja ollaan avoimia kokeilemaan uusia asioita, eikä pelätä haasteita. Samalla asenteella kannattaa itsekin mennä kursseille. Kurssin voi valita erilaisin kriteerein. Joku haluaa kehittää ammattitaitoaan, ja käy jonkun kurssin oppiakseen esimerkiksi kieltä, jota tarvitsee työssään. Joku taas haluaa mielenkiinnosta kokeilla jotakin aivan uutta ja inspiroivaa. Monille kurssit ovat tulleet mukavaksi tavaksi, ja rakkaaksi harrastukseksi.