Home / Pelaamisen taito / Jalkapalloseuraanko vai ?

Jalkapalloseuraanko vai ?

Miten valita paras vaihtoehto, jos haluaa harrastaa jalkapalloa. Tarjolla on monta eri mahdollisuutta. Seuroja on joka kaupungissa, ja jopa kansalaisopisto järjestää jalkapallon pelaamista, niin naisille kuin miehille. Seuroissa pelaaja vaatimukset ovat hiukan eri tasolla, kuin kansalaisopistoissa. Seurat kasvattavat mahdollisia tulevia ammattilaispelaajia. Kansalaisopistossa jalkapalloa pelataan harrastus ja kuntoilu mielessä, ja sinne ovat kaikki tervetulleita, mikäli ryhmiin mahtuu.

Se on mukava urheilumuoto, jossa saa liikunnan lisäksi raitista ulkoilmaa ja tapaa uusia ihmisiä. Siellä ei katsota, kuka on paras ja nopein, kuka tekee eniten maaleja, siellä vain pidetään hauskaa erilaisten ihmisten kesken.Ikä ei ole myöskään este, kuten seuroissa jaetaan iän mukaan.

Kansalaisopistossa on joko naisten tai miesten joukkue. Otteluita voidaan järjestää myös miesten ja naisten kesken, se on mukavaa seurata, kumpi joukkue voittaa. Vuosia sitten jalkapallo oli vain miehille tarkoitettu laji, mutta tänä päivänä on myös naisia, jotka jalkapalloa pelaavat ammatikseen. Naisjoukkueita on monessa eri maassa, ja joka vuosi järjestetään myös maailmanmestaruuskisoja. Lisäksi monessa maassa on jalkapalloliiga, myös naisille.

Miksi määrätyt urheilulajit ovat alun perin olleet niin miesvoittoisia. Vaikea kysymys. Sitä ei varmasti kukaan tiedä. On lajeja, jotka vain mielletään fysiikan takia miehille sopivammaksi, mutta ajan myötä on huomattu, että kyllähän ne naisillekin soveltuvat. Ja jos ajattelee armeijaa, ennen armeijassa kävi vain miehet , mutta nykyään siellä on myös paljon naisia. Kaikki naiset, jotka tuntevat että pärjäävät fyysisesti armeijassa, voivat sinne hakea. Kyllä se vaatii henkisesti myös paljon, jotta pärjää siellä ison mieslauman keskellä.

Moni nuori miettii ammattia ajatellessaan, kannattaako alkaa pelaamaan ammatikseen jalkapalloa, jos vain taidot riittävät. Siinä vaiheessa on syytä, laittaa kaikki asiat vaakalaudalle, jotta näkee mikä asia painaa eniten, ettei sitten kadu myöhemmin, jos vaikka jättää koulun kesken eikä hanki itselleen muuta ammattia. Ja, osaa myös varautua muuttamaan pois kotimaasta.