Home / Pelaamisen taito / Jalkapallopelaajaksi aikuisena

Jalkapallopelaajaksi aikuisena

Miten pätevöityä taitavaksi jalkapallon pelaajaksi. On tapana sanoa, kun ihminen syntyy kultalusikka suussaan, sillä tarkoitetaan, että hän syntyy perheeseen jolla on paljon rahaa ja omaisuutta. Sellaisissa perheissä ei lasten tarvitse paljon tehdä töitä aikuisena, jotta selviää taloudellisesti.

Jos syntyy jalkapallo kädessä, tai jalassa lähemmin, niin se mielletään että on jo syntyessään tuleva jalkapalloilija. Kyllä sen poikalapsen jaloista huomaa jo ihan muutaman päivän ikäisenä, onko hänestä mahdollisesti jalkapallon pelaajaksi isona. Jalat ovat heti alun alkaen lihaksikkaat ja voimakkaat, taitaa sen äiti tuntea jo lasta odottaessaan, kuinka vauva vatsassa kovasti potkii, joillakin menee jopa kylkiluita poikki.

Miten sitten kehittyy hyväksi jalkapallon pelaajaksi. Se vaatii todella paljon töitä ja harjoittelua. Jos on tarkoituksena aikuisena elättää itsensä jalkapalloa pelaamalla, siihen täytyy alkaa panostaan jo alle kouluikäisenä. Harjoitukset alkavat ja valmentajat huomaavat nopeasti kuka on hyvä ja keneen kannattaa alkaa satsaamaan tosi mielessä. Se on sekä henkistä että fyysistä kasvamista. Pitää oppia jakamaan ilot ja surut joukkueen kaikkien osapuolien kanssa. Valmentajat ovat ankaria, ja siinä on pakko pienen pojan tai tytön purra hammasta, jos aikoo selvitä pitkälle loukkaantumatta valmentajien sanoista. Vanhemmilla on myös kovat odotukset oman lapsensa suhteen, ja he ovat usein kentän laidalla huutamassa ja kannustamassa omia lapsiaan. Syntyy siellä välillä jopa riitaa vanhempien kesken, koska kaikki tietenkin suosivat omaa lastaan, ja pitävät parhaana pelaajana .

Jalkapallo harrastus vaatii tosi paljon koko perheeltä. Lasta joudutaan kuljettamaan harjoituksiin, ja otteluita on usein viikonloppuisin, joten koko perhe on kovilla kun vapaa-aika menee stressatessa paikasta toiseen. Välillä pitää muistaa levätä, ettei se vie pikkupelaajalta intoa jatkaa pelaamista. Asiat pitää laittaa tärkeysjärjestykseen hyvissä ajoin, jotta asiat toimii kunnolla. Koulunkäynti ei saa kärsiä vapaa-ajan harrastuksien takia,,koska koulu on kuitenkin lapsen ensisijainen paikka. Ei kannata tuntea pettymystä jos huomaa, että minusta ei olekaan kunnon jalkapallopelaajaksi. Muitakin mahdollisuuksia on elämässä.