Home / Pelaamisen taito / Jalkapallon suosio

Jalkapallon suosio

Jalkapallo syntyi 1800-luvulla Britteinsaarella. Kuten kaikki tietävät kaksi joukkuetta pelaavat toisiaan vastaan, koittaen saada tehtyä maaleja enemmän kuin vastustajansa, voittaakseen ottelun.

Jalkapallomaali on jääkiekkomaaliin verrattuna paljon isompi, ja siinä on maalivahdilla tekemistä, että osaa arvioida mihin kohtaan vastajoukkueen pelaaja aikoo pallon potkaista. Jalkapallokenttä on paljon suurempi kuin jääkiekko kaukalo, ja vaatii pelaajilta todella hyvää fysiikkaa. Peli– ja pallosilmä ovat tärkeät työkalut nopeiden jalkojen lisäksi. Jalkapallo on maailman suosituin urheilulaji, sitä harrastaa tai seuraa noin 3,5 miljardia ihmistä maailmassa .

Jalkapallostadioneiden katsomot ovat moninkertaisia, verrattuna jäähallien katsomoihin. Meteli on todella kovaa, ja ihmiset elävät pelin mukana kaikella mahdollisella tavalla, laulaen, rumpuja hakaten ja kaikella tapaa iloiten. Nykypäivä on tuonut fanien keskuuteen paljon väkivaltaa, se ei kuulu urheiluun. Monta ihmistä on jopa hakattu hengiltä, kun osa faneista ei ole kestänyt vastapuolen voittoa.

Otteluita on jouduttu keskeyttämäänkin fanien huonon käytöksen takia, ja otteluita on myös peruutettu. Harmillista, että väkivalta on soluttautunut urheiluun. Urheilu pitäisi olla kaikille hauskaa, oli sitten pelaaja tai katsoja.

Köyhissä maissa jalkapallo on tosi suosittua. Pallo ei maksa paljon, ja se on mahdollista ostaa köyhäänkin perheeseen. Ei tarvitse olla hienoja jalkapallokenkiä ja hienoja vaatteita, kunhan vaan kengät on niin hyvät, että niillä voi palloa potkia. Suurin osa parhaista jalkapalloilijoista tuleekin  juuri köyhistä maista. Heillä ei ole yleensä paljon tekemistä, joten jalkapalloa aloitetaan pelaamaan heti, kuin vain jaloillaan nopeasti pääsee juoksemaan.

Jalkapalloa ammatikseen pelaavat tienaavat suuria rahoja. Siitä on monelle hyötyä, koska juuri köyhistä maista tulevat voivat auttaa perheitään ja sukulaisiaan, jotta he selviävät arjen menoista.

Summat, mitä pelaajat tienaavat, ovat aivan käsittämättömän suuria, huomattavasti suurempia mitä jääkiekkoilijat tienaavat. Kyllä se taitoakin vaatii, että pääsee hyville palkoille, siihen ei ihan joka poika pääse.

Pienestä asti kaikista kyvykkäimmät pelaajat löytyvät, ja heitä aletaan valmentamaan pikku hiljaa ammattilaiseksi. Ei se ole pelkkää pallon perässä juoksemista, kyllä se  vaatii paljon muutakin, kuten hyvää sosiaalista kanssakäymistä, keskittymistä ja pitää osata myös hävitä, ilman että pelaaja ottaa siitä itseensä. Jos niin käy, silloin on väärällä alalla.