Home / Pelaamisen taito / Mikä peli voittaa

Mikä peli voittaa

Siinäpä kysymys ja vastauksiakin löytyy satoja, jollei miljoonia. Kaikilla on omat suosikkinsa, ja makuja on monia. Pelejä on niin paljon, että varmasti löytyy jokaiselle jotakin. Kuka haluaa pelata lautapeliä, ja käyttää aivojaan, kuka haluaa pelata tietokonepeliä ja päästä hiukan helpommalla ja valintaa vaikeuttaakseen löytyy vielä roolipelit.

Roolipelit vaativatkin pelaajilta jo huomattavasti enemmän, kuin edellä mainittuja lautapelejä ja tietokonepelejä pelaavat. Roolipelin pelaajat eläytyvät erilaisiin kuvitteellisiin hahmoihin ja he joko keskustelevat tai näyttelevät. Itse asiassa roolipelejä pelaavat improvisoivat. Käsikirjoitus on ennalta määrätty. Pelaajien roolihahmojen taitoja ja ominaisuuksia määritellään usein sanoilla tai numeroilla. Roolipeleissä on myös pelinjohtaja joka suunnittelee pelin lähtökohtia ja hän myös ohjaa sivuhahmoja. Vaatteet näyttelevät isoa roolia, ja ne kannattaa suunnitella näyttäviksi, ja mahdollisimman aidonnäköisiksi, jotta olisivat identtiset jokaisen roolihahmon kanssa.

Roolipelityyppejä on kolme erilaista; pöytäroolipeli, live-roolipeli j Internet-roolipeli.

Pöytäroolipelin pelaaminen on lähinnä keskustelua, Live-roolipelissä taas näytellään ja Internet-roolipelissä pelaajat kirjoittavat omaa tarinaa joissa he eläytyvät omiin hahmoihinsa.

Roolipelit ovat erittäin suosittuja nuorten aikuisten kesken, jotka tavallaan hakevat omaa itseään. Roolipelissä on mukava kokeilla rajojaan ja taitojaan, miten soveltuu olemaan joku toinen, kuin oma itsensä. Roolipelejä varten on myös perustettu yhdistyksiä. Yhdistysten avulla voi löytää itselleen roolipeliseuraa, koska joskus se voi olla yllättävän vaikeaa. Yhdistyksiä löytyy suuremmista kaupungeista. Kansalaisopistossa voi myös harrastaa roolipelejä. On myös foorumeita joiden kautta voi hakea roolipeliseuraa itselleen ja kavereille.

Oli peli sitten mikä hyvänsä niin aina se on mukavaa ajanvietettä. Pelaamiseen voi myös halutessaan liittää pieniä palkintoja, mikä lisää jännitystä ja saa aikaan hiukan erilaisen tunnelman

pelaajien kesken. Varsinkin lasten kanssa pelatessa se on mukavaa koska usein käy niin että lapset eivät välttämättä jaksa olla kauan paikoillaan, mutta jos on luvassa joku mukava palkinto niin se ainakin vaikuttaa siihen että kaikki yrittävät palkintoa itselleen.