Home / Pelaamisen taito / Pelaamisen vaikutus arkeen

Pelaamisen vaikutus arkeen

Pelaaminen on todella mukavaa ajankulua. Se on hauskaa, ja siinä on aina mukana pientä kilpailua,

jokaisen toivoessa voittoa. Voittaminenhan ei ole tärkeintä, vaan se, että ottaa osaa itse pelaamiseen. Kaikki eivät voi voittaa, eikä sitä kannata surra, vaan pitää hauskaa ja kehittää pelaamisen myötä omaa keskittymiskykyään, sekä nauttia sosiaalisesta kanssakäymisestä muiden kanssa. Mieluimmin seurassa kuin yksin, on tapana sanoa.

Vanhemmat ihmiset kertovat, kuinka ennen vanhaan kaikki oli toisin, ja jotenkin helpompaa ja yksinkertaisempaa, ei ollut matkapuhelimia ja muita teknisiä vempeleitä. Sai istua iltaa ystävien kanssa, ja pelata erilaisia seurapelejä. Kyläänkin mentiin ilmoittamatta, eikä sitä kukaan katsonut pahalla. Tänä päivänä, jos menet ystävän ovikelloa soittamaan, ilman että olet etukäteen ilmoittanut tulostasi, niin kyllä kasvoista huomaa, oletko tervetullut vai et, vaikka olisi kuinka hyvä ystävä tai jopa oma perheenjäsen. Moni haluaa viettää aikaansa itsekseen tai ainoastaan perheen kesken, ja tuntuu siltä, että yllätysvieras on vain häiriötekijä.

Seurapelien pelaaminen, johon myös lapset voivat osallistua, on mukavaa ajankulua, mutta harvassa perheessä sitä osataan arvostaa. Aikuiset istuvat tietokoneiden ääressä, ja pelaavat tai surffailevat muuten vaan netissä. Lapsilla on omat pelikoneensa, tai matkapuhelimensa, joiden kautta pelaavat. Kaikki tekevät jotakin yksin, vaikka kaikista mukavinta se olisi tehdä joko kaksin, tai perheen kanssa yhdessä.

Aikoinaan oli ystäväperheitä joissa aikuiset pelasivat korttipelejä keskenään, ja lapsilla oli omat yhteiset pelinsä, kallis vapaa-aika käytettiin monipuolisesti ja kaikkia osapuolia miellyttäen. Elämänarvot olivat paljon arvokkaammat.

Nykyinen elämäntyyli vaikuttaa lasten kehitykseen sosiaalista kanssa käymistä ajatellen, negatiivisesti siinä määrin, että he eivät opi jakamaan asioita toisten kanssa, jos vain itsekseen istuvat ja pelaavat. Ihmisen mielikin turtuu, jos vapaa-aikansa käyttää yksin pelaillen. Kaikki mitä voi harrastaa jonkun toisen kanssa, on aina antoisampaa ja mieltä piristävää, koska siinä voi samalla jakaa päivän tapahtumat keskenään.