Home / Pelaamisen taito / Pelaamiseen eläytyminen

Pelaamiseen eläytyminen

Me kaikki kaikki pidämme erilaisista peleistä. On paljon ihmisiä, jotka pelaavat pelejä silloin tällöin, mutta myös sellaisia, jotka ihan tosissaan käyttävät aikaansa pelaamiseen. Pelejä löytyy myös ammattilaisille, jotka pelaavat elääkseen.

Monella on mieltymys yhteen ja samaan peliin, jossa yrittävät saada aina parempia tuloksia, mikäli peli on sille pohjalle rakennettu. On sellaisia jotka pelatessaan ovat niin mukana, että unohtavat todellisuuden tajun, uppoutuessaan peliin. Harmillista on monien pelien raaka väkivalta, koska pelaamisen pitäisi olla hauskaa, ei toisen tappamista. On paljon nuoria, jotka eläytyvät peleihin niin, että ottavat niistä mallia omiin tekemisiinsä, ja se ei ole hyväksi. Leikki leikkinä, kuten on tapana sanoa, sitä se pitäisi olla myös pelatessa, eli, että sitä ei ottaisi liian tosissaan, vaan ajattelisi sen olevan mukavaa ajankulua.

Ihmisen silmiä ajatellen parhaat pelit ovat mm. lautapelit ja pelikortit, sekä kaikki, jotka ovat fyysisesti käden ulottuvilla. Sähköisessä muodossa olevat kuluttavat ihmisen silmiä ja hartioita, usein ergonomia unohtuu kun on niin innoissaan. On hauska seurata sekä aikuisia että lapsia, kun he pelaavat esimerkiksi Play Stationilla jotakin autopeliä, auton ajaessa mutkaan, myös pelaajan kroppa taipuu mutkan malliseksi. Monet menevät aivan täysillä pelin mukana, kuin olisivat itse pelin sisällä. Useat eläytyvät pelaamiseen posket punaisina, kun ovat niin tosissaan.

Lautapelejä pelatessa huomaa, että pelaajat eläytyvät huutaen ja toivoen voittoa, ja leikillään kiusoittelevat toisiaan. Elämään pitää kuulua paljon iloa, ja sitä saa pelaamisen kautta, siihen on kaikilla mahdollisuus. Mielikuvitusta käyttäen pelaaminen ja pelien hankkiminen ei ole kallista. Kaikillahan ei ole varaa ostaa kalliita pelejä ja laitteita, mutta esimerkkinä, pelikortit riittävät, ne ovat tyhjää parempi. Itsekin voi omaa mielikuvitusta käyttäen tehdä pelejä, materiaalia löytyy vaikka luonnosta.

Tämän päivän lapset ovat tottuneet kalliisiin pelikoneisiin ja elektroniikkapeleihin. Olisi mukavaa jos vanhemmat kertoisivat, miten ovat itse joutuneet pienenä käyttämään mielikuvitustaan leikkimiseen ja leikkikalujen rakentamiseen. Rakenna itse pelisi ja nauti pelaamalla sitä, voit olla ylpeä itsestäsi tai osta kaupasta valmis ja hyödynnä aikaasi, tapaamalla ystäviä pelaten mukavia pelejä.