Home / Pelaamisen taito / Pelien huima kehitys

Pelien huima kehitys

Pelejä on kehitetty ja valmistettu vuosi kausia. Alkujaan pelit valmistettiin pahvista ja paperista. Vuosikymmeniä sitten keksittiin mm. lautapelit ja pelikortit. Pelkästään lautapelien keksintö oli huikeaa, jos ajattelee itse pelilaudan ulkonäköä, ja pelien sääntöjä. Niistä piti saada mielenkiintoisia ja haasteellisia, jotta ihmiset niitä ostaisivat. Pelien grafiikka oli päätettävä tarkoin, ennen kuin niitä alettiin kirjapainoissa painaa. Joidenkin mielestä jo sen aikainen pelivalikoima oli niin suuri, että oli vaikea valita, minkä pelin ostaisi, mitä peliä tulisi pelattua, ja ennen kaikkea, että kaikki siitä tykkäisivät. Pelit todellakin suunniteltiin tarkoin, kilpailu alalla oli hyvin pientä tähän päivään verrattuna. Valikoima ei ollut mitään verrattuna nykyiseen tilanteeseen.

Tänä päivänä pelit ovat sähköisessä muodossa ja helposti muuteltavissa. Pelikoneet ovat muuttuneet vuosien saatossa grafiikaltaan ja tavasta pelata. Kehitys on ollut niin nopeaa, että sitä on monen vaikea ymmärtää.

Tekniikka on ihmeellistä. Ihmiset ovat erikoisia teknologian mestareita. Joka päivä syntyy uusia ideoita, miten kehittää uusia pelejä. Tänä päivänä on paljon pelejä, joita voi pelata ihan itsekseen. Kanssakäyminen on muuttunut pelien takia sellaiseksi, että moni istuu yksin pelailemassa. Maailma muuttuu, ja kaikki asiat sen myötä. On hienoa pelata peliä, joka on grafiikaltaan kuin oikeasta elämästä, todella upeita, miten kaikki onkaan mahdollista. Pian ei tiedä mikä on aitoa, ja mikä hienosti tehtyä grafiikkaa.

Entisaikaan pelit pakattiin isoihin laatikoihin, ja niitä oli aika hankala kuljettaa, nykyään ne mahtuvat housujen taskuun. Pelikoneetkin ovat muuttuneet ulkoasultaan ja kooltaan vuosien saatossa ja niiden toiminnot monipuolistuneet. Pelivalikoima on erittäin laaja ja pelejä löytyy melkein jokaiseen makuun. On todella taitoja vaativia pelejä, liikunnallisia pelejä, seikkailupelejä jne. Varmasti jokaiselle jotakin.

Pelejä voi pelata pelikonsoleilla joita löytyy myös monta erilaista, tietokoneilla ja puhelimilla. Kaikki on tehty niin yksinkertaiseksi verrattuna entisaikaan. Suomessa on onnistuttu erittäin hyvin pelien kehittämisessä, meillä löytyy monta maailmalla suosittua peliä, ja lisää on tulossa.