Home / Itsensä kehittäminen / Kansalaisopiston suosio kasvaa

Kansalaisopiston suosio kasvaa

Ilmoitusaika loppui syksyn uusille kursseille. Hakijoita oli valtava määrä, paljon enemmän kuin edellisenä vuonna. Kevät on hiukan syksyä hiljaisempi, johtuen siitä, että ilmat alkavat lämmetä, ihmiset alkavat viettää enemmän aikaa ulkona kuin sisällä. Kurssivalikoima on kasvanut keväästä. Asiakkaiden toiveita on voitu ottaa huomioon. Keväällä tehtiin kysely kurssilaisille, mitä uutta he toivoisivat valikoimaan.

Kielten opiskelu on aina ollut suosittua, myös sen valikoimaa voitiin kasvattaa, koska löytyi uusia opettajia, jotka äidinkielenään puhuvat eri kieliä, mikä on yksi tärkeimmistä asioista kielten opiskelussa sekä myös opistojen vaatimuksissa. Ihmiset haluavat opetella lausumisen oikein, ja sen opettamiseen pystyy vain äidinkielenään kieltä puhuva opettaja.

Liikuntakursseista suosituin on aina ollut jooga. Tänä syksynä joogakurssejakin saatiin lisää suuren kysynnän vuoksi. Asiakkaat vaikuttavat kaikin puolin tyytyväisiltä, koska niin moni pääsi mieleiselle kurssilleen.

Maailma muuttuu ja sen mukana myös Pohjoismaat kansainvälistyvät entisestään. Se vaikuttaa myös ruoka kulttuuriin .  Ihmiset tuovat mukanaan omaa kulttuuria ruoanlaittoa myöten. On henkisesti iso askel jättää oma kotimaa, joko omasta tahdosta tai pakon edessä, ja ruoka on monessa maassa todella tärkeä perheen ja sukulaisten keskuudessa. Ruokailuhetki näyttelee isoa osaa päivässä. Opistossa on tarjolla monen eri maan ruokaoppeja, joissa on mahdollisuus kokata ryhmän kanssa yhdessä, ja myös syödä yhdessä  laittamansa ruoat.

Tämän syksyn suuri yllättäjä oli tietokonepelien pelaaminen. Se on aina ollut suosittua nuorten parissa, mutta tänä syksynä ilmoittautuneiden joukossa oli monta keski-ikäistä miestä ja naista. Moni yritys irtisanoo henkilöstöään, mutta kuten olemme uutisissa saaneet lukea, kasvattaa pelifirmat tulostaan todella suurilla summilla. Osa kursseille valituista ovat kokoaika työttömiä. Heillä saattaa olla ajatuksenaan oppia pelien salat, ja kenties sitä kautta alkaa itse kehittämään uusia pelejä. Se ei ole mahdoton ajatus, mikäli omaa hyvät tekniset taidot ja hyvän mielikuvituksen, taivas on rajana.

Maailmalla on aina tarvetta uusille osaajille, viihde on tällä hetkellä kova sana bisnesmaailmassa, joten ei muuta kuin uusia tuulia. Kansalaisopisto on hyvä paikka aloittaa.