Home / Itsensä kehittäminen / Syksyn uudet harrastukset

Syksyn uudet harrastukset

Syyskuun viimeisiä päiviä eletään. Kesä oli todella kuuma, oli kuin olisi ollut ulkomailla, säätä ajatellen. Harvinaista herkkua, meille suomalaisille, vaikka ei kaikille hyväksi. Sanotaan, että ei saisi valittaa kun on lämmintä, mutta liian kuumakaan ei ole mukavaa.

Talvi tulossa pikapuoliin, ja sitten alkaa uudenlainen valitus, kyllä on kylmä, voi kun olisi kesä. Koskaan ei ole hyvin, ja makuja on monenlaisia, yksi tykkää kuumasta, ja joku toinen kylmästä. Ihminen ei vain voi itse luontoon vaikuttaa, tarvitsee tyytyä siihen mitä luontoäiti tarjoaa.

Illat alkavat hämärtyä jo aikaisin, ja moni miettii, mitähän sitä keksisi tekemistä, muutakin kuin TV:n katsomista ja kotona olemista. Pitäisikö keksiä uusi harrastus. Tarjontaa löytyy paljon, mutta mikä on se mikä oikeasti kiinnostaa, ettei se sitten jää kesken. Kansalaisopisto on tässä kohtaa oikea paikka, siellä on tarjolla monipuolisesti kaikenlaista, melkein jokaiselle jotakin.

Pitää vain päättää mikä olisi se mukavin tapa viettää syksyä ja alkutalvea. Mietintä myssy päähän,  ja opistojen sivuja tutkimaan.

Pelien pelaaminen, hm, se olisi mukavaa. Pelejä voi pelata yksin tai ystävien kanssa. Mukavaa ajankulua, eikä vaadi sen kummallisempaa paikkaa, oma koti riittää. Millaiset pelit  sitten  ovat kiinnostavia, kun niitäkin löytyy niin monenlaisia. On vanhanajan lautapelejä, mutta nykyisen teknologin myötä ovat lautapelit melkein historiaa, vaikka kyllä niitäkin pelataan, mutta harvemmin. Opinko minä vielä tässä iässä  uutta ?  Kyllä, oppiminen ei ole iästä kiinni. Mutta kun , ei mitään muttia. Kansalaisopistossa tapaa uusia ihmisiä, ja sekin tuo elämään iloa ja uutta sisältöä.

Osaanko hävitä toiselle ? Olinko lapsena huono häviäjä ? Eihän se voittaminen ole kuitenkaan se tärkein, vaan osanottaminen. Aina ei voi voittaa , eikä hävitä.

Opiston sivuilta löytyy monta eri vaihtoehtoa, moneen eri makuun. Tietokonepelit ovat nykyaikaa, joten sieltä vain valitsemaan jokin ryhmä,  ja hakulomake sähköpostilla. Peliryhmät alkavat pika puoliin, joten ei muuta kuin peukut pystyyn, että vielä mahtuu mukaan, vaikka suosio on todella kova.